A Journey Through Time...
By: M Jeffri Razali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 3-Aug-2009 14:56 Email | Share | Bookmark
Land Of The White Elephants V10.0

 
 





Sebenarnya ramai juga yang terkejut juga bila dapat tahu saya ke Thailand, especially masa tengah kecoh pasal selesema yang dinamakan sempena seekor binatang yang gemuk dan berkaki pendek tu. Tak kurang juga yang bertanya samada takut atau tidak. Sebenarnya, there are some things yang worth taking the risk for. Lagipun kalau difikirkan, selesema yang dinamakan sempena binatang ni tidaklah bahaya sangat kalau dibandingkan dengan penyakit yang lain.

Dalam paper hari ini pun ada terbaca mengenai expert yang mengatakan ianya lebih kurang sama saja dengan common flu, cuma berbahaya sekiranya orang yang kena tu ada masalah kesihatan. Kalau nak dibandingkan, denggi lagi bahaya. Cuba tengok statistik, berapa orang yang dah mati kerana denggi dan bandingkan itu dengan selesema yang disebabkan oleh binantang gemuk ni.

Tapi itu tidak bermakna anda perlu cium orang yang kena penyakit yang dinamakan sempena binatang pendek ni. Itu dah masuk bab menempah masalah tu...






Cukup bercerita pasal binatang kaki pendek ni. Kalau asyik dok bercerita pasal binatang kaki pendek ni maka entry yang tidak pendek ini akan menjadi lebih tidak pendek. Bila cakap pasal pendek mesti akan teringat kat seorang yang dah boleh dimasukkan dalam kategori ketot...kira bolehlah dianggap sebagai watak protagonist dalam cerita saya.

Okay...kali ini entry pasal 'Streets of Bangkok' pula dan bukannya 'Streets Of Philadelphia' macam yang The Boss nyanyi tu. Apapun, shooting a street scene memang best sebab ia menggambarkan something yang natural, tak de posing posing dan tak de yang artificial. Tapi kalau silap shooting, mesti boleh berdesing telinga.

Kat tempat orang selamat sikit ambik gambar street scene, jarang orang kecoh. Cuba di Malaysia ni. Jangan kata shoot, pegang camera je orang dah tanya: "Dari paper mana?" Awat orang yang pegang kamera je mesti kerja paper ke? Habis tu mat bangla yang dok posing kat tengah roundabout tengahari buta tu kerja paper gak ke...?







View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net