A Journey Through Time...
By: M Jeffri Razali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 17-Jun-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
Land Of The White Elephant V1.0

 
 




Cuti sekolah sudah datang dan pergi. So boleh kira lambat sikitlah entry ni. Tapi tak apalah sebab niat asal nak upload dari Bangkok terpaksa dibatalkan kerana kos internet yang gila. Bayangkan...kat hotel dia orang charge 110 Baht (RM11) untuk setengah jam. Peh. Kat sini dah boleh beli McValue meal satu...siap ada balance nak beli rokok sebatang dua lagi. Nak cari cybercafe kat bandar Bangkok? Tak payahlah. Serabut minda tengok bandaraya dia orang.

Trip ini memang dah plan lama. Jadi, bila macam macam perkembangan berlaku, termasuk kekecohan di Selatan Thai, nak cancel rasa rugi pula. Nak postpone rugi juga. Belasah ajelah.






Sebenarnya Bangkok ni bukanlah antara destinasi kegemaran. Saya lebih minat Chiengmai atau Pattaya. Kurang sikit kelam kabut dan berserabut berbanding Bangkok ni. Kalau difikirkan, bercuti di Bangkok ni sama je macam bercuti di Kuala Lumpur. Sama saja jemnya, kelam kabutnya dan sebagainya. Orang lain mungkin akan ke sini untuk shopping. Tapi saya, muntah hijau kalau kena shopping. Lagi prefer sejarah, warisan dan budaya sesuatu tempat yang dipilih daripada bershopping.

Kalau ada pun yang berjaya menambat hati saya di sini adalah lapangan terbang barunya - Suvarnabhumi Airport. Memang cukup impressive dan besar airport ni. Kalau dia orang pandai urus airport ni, tidak mustahil dalam masa 10 tahun lagi, ia boleh mengatasi Changi dan KLIA sebagai airport utama di kawasan ini. Cuma satu je, airport ni jauh dari bandaraya...kira-kira dalam 30km. Nasib baik sampai dah dekat tengah malam, so jalan clear. Kalau tidak mesti masak dalam jem.

Cuma satu saja yang tidak tercapai semasa di sini - rampasan kuasa. Teringin juga kalau ada rampasan kuasa, boleh dapat gambar dan story exclusive tu.... Nak buat macam mana...bercuti pun kepala dan pemikiran reporter masih berjalan...

LOCATION : LCCT & Suvarnabhumi Airport, Bangkok





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net