A Journey Through Time...
By: M Jeffri Razali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 4-Mar-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
The Khmer Trail V16.0 ~ Edisi Menyumbat Perut

 
 




Sebenarnya entry yang ini saya tertinggal...sepatutnya diuploadkan lebih awal. Macam mana boleh termiss pun tak tahulah. Since sudah terlajak, gabungkan sajalah dua edisi breakfast ini untuk menjadi satu. Tak ada beza pun sebab makanan untuk breakfast sama saja.

Jangan haraplah nak cari nasi lemak atau roti canai di sini. Lontong pun tak ada...kalau ada pun mungkin lotong saja.... Benda yang paling senang dimakan dan paling dijamin halalnya adalah roti bersama butter yang dicop halal oleh New Zealand. Kalau diikutkan, perut ni dah biasa dengan nasi lemak atau roti canai tapi nak buat macam mana kalau dah di tempat orang. Masa inilah rindu gerai nasi lemak di Malaysia yang dulu pandang sebelah mata pun tidak. Bila alami semua ini, rasanya cara paling baik nak berdiet adalah tinggal di tempat orang lama lama. Mesti kurus punyalah...itupun kalau tak kebulur dulu...





Satu yang best pasal roti bun yang bulat ini adalah dia keras. Kenapa pula dengan keras? Bila dia keras, boleh rembat beberapa biji buat bekalan masa nak ke Angkor Wat. Bungkus dengan tisu dan masuk dalam beg kamera. Bila lapar buka beg kamera dan makan.... Sampai ada yang siap boleh simpan sampai malam untuk dikunyah. Maklumlah, di Malaysia dah biasa mengunyah macam macam masa malam. Bila dah di sini, perut berkeroncong masa malam pun tak tahu nak makan apa. Nasib baiklah ada roti yang disonglap masa breakfast...




Quote:

UP NEXT : The Elephant Terrace...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net