A Journey Through Time...
By: M Jeffri Razali

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 2-Mar-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
The Khmer Trail - V15.0

 
 




Yang ini masih lagi di Bayon. Memandangkan bukan selalu berpeluang nak ke tempat yang macam ni, maka sepanjang di sana dok belasah ambil gambar sajalah. Kalau nak diikutkan hati memang tak cukup rasanya dua atau tiga flash nak ambil gambar. So kenalah pandai nak berjimat cermat.

Memang meletihkan di Bayon ni sebab apabila masuk di pintu bahagian selatannya, kena pula panjat tangga yang tinggi selain berjalan di kawasan yang penuh sesak untuk sampai ke bahagian pintu utara pula. Banyak sebenarnya bahagian dalam ni yang boleh diterokai tapi memandangkan keadaan berbatu dan adakalanya agak curam, maka terpaksa berhati hati juga. Ini ditambah pula keadaan yang agak gelap di beberapa bahagian di dalam tu. Bukannya ada lampu suluh pun.

Sesetengah tempat yang gelap dan sejuk ni siap ada kelawar yang sedang bergantungan. Rasanya itu sudah cukup untuk memberi gambaran macam mana gelap dan sejuknya tempat ini...



In The Shadow...

Shadow Lagi...

Teruja juga bila my son turut share minat dalam sejarah ni. Kira berbaloi jugalah sebab dari kecik kecik dah bawa dia ronda muzium di Melaka. Nampaknya minat dalam sejarah sudah mula terbentuk. Bolehlah jadi Indiana Jones bila dah besar nanti.

Apapun thanks kerana mengingatkan saya kembali kepada kerajaan lama seperti Ayuthia (atau Ayutthaya), Funan, Champa, Kedah Lama dan sebagainya. Not badlah kerana sedang berjalan kat sini dia boleh bercakap pasal kerajaan-kerajaan lama yang saya sendiri pun dah lupa...

Quote:
Musim tagging kembali lagi...dan sekali lagi untuk menjawab tagging dari Gee maka saya pun meringankan jari jemari untuk menjawabnya.

Copy the questions below. Simply use the first letter of your name/nickname as your answer for each questions. You can't use any answer twice and don't use your own name for questions # 3 & 4. After you're done, tag 10 people.

1. What is your name? Jeffri
2. A four letter word: Just
3. A boy's name : Jaafar (Onn)
4. A girl's name : Juliana
5. An occupation : Judge
6. A color : Jingga
7. Something you wear : Jumper
8. A type of food : Jam
9. Something found in the bathroom : Jamban
10. A place : Japan
11. A reason for being late : Just for the fun of it
12. Something you shout : Jakun
13. A movie title : Judge Dredd
14. Something you drink : Juice
15. A musical group : Jinbara
16. A street name : Jalan PTI 2 (di Malaysia mmg mula dengan J pun...)
17. A type of car : Jaguar XJ220
18. A song title : Jump (Van Halen)
19. A verb : Jumping

Oleh kerana saya sedang berada dalam mood yang baik, maka saya rasa tak perlulah saya tag sesiapa buat masa ni...lain kali akan ada kena tu...







Quote:

UP NEXT : Makan Makan Dulu...


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net